به عنوان فروشنده حتما شما هم امروزه به دنبال یک بازاریابی در دنیای بزرگ اینترنت هستید. راه حل موثر میتواند سئو سایت فروشگاهیتان باشد. در انبوهی از اطلاعات، کسب رتبههای برتر در سرچ موتورهای جستجو، ترافیک دریافتی زیاد و جذب مشتری با کمترین هزینه، برگ برنده بیزینس شما خواهد بود.
اما از چه روشی میتوانید به این موفقیت برسید؟ داشتن یک استراتژی مناسب و پیاده سازی روشهای صحیح سئو فروشگاهی نه تنها باعث رشد سایت شما میشود؛ بلکه از اشتباهات پیش رو که ممکن است در طول مسیر کاری طراحی سایت به وجودآید، جلوگیری میکند. در این بین چک کردن و اجرای یک چک لیست سئو، میتواند تکمیل کننده و استراتژی اصلی مسیر شما در پیشرفت تجارت الکترونیکی باشد.
سئو سایتهای فروشگاهی
سئو یک سایت فروشگاهی از این جهت با دیگر سایتها متفاوت است که در این پلتفرم تعدادی زیادی محصول با ویژگیهای بسیار مشابه عرضه میشوند و این دستهبندی از نظر موتورهای جتسجویی مانند گوگل محتوا تکرای است؛ پس باید دقت کنید که در این سایتها نکات و چالش ایندکس شدن و سئو تکنیکال اهمیت زیادی دارد.
سئوی یک سایت فروشگاهی، شامل بهینه سازی مواردی مثل تیترها و توضیحات هر محصول، لینکهای داخلی، تجربه کاربری و... است.در مقابل روشهای تبلیغاتی یا خرید ترافیک، سئو یک سرمایه گذاری با هزینه کم است که حتما سود خوبی به شما باز میگرداند و داشتن یک چک لیست مناسب هم در شروع و هم در میانه راه ابزار دست شما خواهد بود.
التبه هیچ چک لیستی دقیقا کامل و جامع نیست؛ اما توصیه میکنیم مراحل زیر را گام به گام بررسی کنید تا سئوی سایت شما متحول گردد و صفحات شما در رتبههای برتر صفحه SERP قرار گیرد.
تجربه کاربری
به دلیل اینکه یک فروشگاه آنلاین در درجه اول کاملا مستقیم با خریدار در ارتباط است تجربه کاربری خوب اولین لازمه هر سایت فروش است. یک تجربه کاربری عالی در برخورد کاربر با سایت شما، میتواند یک بازدیدکننده را به خریدار و حتی مشتری ثابت تبدیل کند. در این بخش، موارد زیر بهتر است رعایت شود؛وبسایت دارای قالب پاسخگو به دستگاههای مختلفی مثل تلفن همراه، تبلت و... در کنار نسخه دسکتاپ باشد.
گواهینامههای SSL یا همان نماد سبز رنگ کنار آدرس url در وبسایت نیز باعث جذب و افزایش اعتماد مشتریان برای خرید، ورود به سایت و دادن اطلاعات شخصیتی آنها میشود. در صورت استفاده از این گواهینامهها، نیاز است تا هر سال تمدید صورت گیرد و جالب است بدانید طبق تحقیقات در 60 درصد از سایتهای برتر، ازHTTPS استفاده میشود.
بهتر است وب سایت، بخشی برای ثبت نظرات مشتریان و انتقادات آنها و تعامل با مخاطبان خود داشته باشد. سایت باید یک مپ HTML در اختیار مخاطبان قرار دهد تا به راحتی و در بین حجم زیاد محتوا بتوانند به بخش یا محصول مد نظر برسند؛ همچنین با اضافه کردن یک بخش جستجو تجربه کاربری را برای مشتریان خود ارتقا دهید.
طراحی ظاهری مثل پالت رنگی مناسب یا انتخاب نوع و اندازه فونت درست نیز از عوامل بسیار موثر در تجربه برخورد کاربر است. مورد آخر هم دسترسی به صفحات محصول با کم تر از 3 کلیک است؛ دسترسی با تعداد کلیکهای زیاد هم از نظر کاربر و هم از منظر موتورهای جستجو نیز یک شاخص ضعیف از عملکرد محسوب میشوند.
سرعت بارگذاری
افزایش سرعت صفحات سایت، افزایش مخاطبان و فروش را به همراه دارد. بهینهسازی سرعت اصولا از موارد تکنیکال طراحی سایت است؛ اما به شکل کلی با رعایت چند مورد زیر بهینه سازی تقریبا اجرا میشود.
از شبکه توزیع محتوا (CDN) استفاده کنید؛ یعنی محتوا را روی شبکهای متشکل از سرورهای مختلف در مکانهای متفاوت بارگذاری کنید تا محدودیت جغرافیایی و اثر آن حذف شود. در گام بعدی حتما کلیه اطلاعات روی سایت را یعنی فایل تصاویر، کدهای جاوا اسکریپت، کدهای CSS و... را بهینه کنید؛ مثلا کیفیت و حجم تصاویر را بر اساس دستگاه مخاطب بهینهسازی شود. فایلهای JS و CSSرا بهینهسازی کنید و از روش Lazy Loading برای بارگذاری محتوا استفاده کنید.
کلمات کلیدی برای سئو سایت فروشگاهی
یکی از اقدامات بسیار تاثیرگذار در روند سئوی سایت شما سئو داخلی یا On-page صفحات سایت فروشگاهی با انتخاب کلمات یا عنوانهای کلیدی مناسب است. پیداکردن و انتخاب سرچی که بیشتر مخاطبان در جستجوی آن هستند، به عنوان کلمه کلیدی، شما را در اینترنت بسیار پیشتاز خواهد کرد. برای این کار میتوانید از ابزارهای تحقیقاتی کلمه کلیدی، مثل گزینههای پیشنهادی سرچ گوگل، جستجوهای مرتبط ( Searches Related to ) و Keyword Surfer برای انتخاب کلمات کلیدی کمک بگیرید.
محتوا بدنه
در موتورهای جستجو به کمک محتوا میتوانید در نتایج جستجوی بیشتری دیده شوید؛ چون نسبت به کلیدواژه، محتوای خاصتر و یکتاتری ارائه میدهید. سعی کنید حداقل محتوا بدنه در هر صفحه بیش از 200 کلمه باشد. متن پرمعنی و درست بنویسید و فقط به ذکر کلمات کلیدی تمرکز نکنید. همچنین متن را اختصاصی و به درستی بدون کپی کردن بنویسید. از لینک دهی به سایر محصولات مرتبط یا مطالب جالب بیشتر، استفاده کنید.
سئو تصاویر و ویدیو محصولات سایت فروشگاهی
برای افزایش سرعت سایت، سعی کنید تصاویر را بهینه سازی کنید. فشردهسازی تصاویر و استفاده از فرمت مناسب یکی از عوامل مهم در بارگذاری تصویر است. برای فایلهایتان از نامهای درست و متناسب با محصول به جای موارد پیش فرض استفاده کنید. مثلا IMG01254.jpg را با تیشرت-شلوار-سایز-40jpg جایگزین کنید. مکان عکس را در جای درست در صفحه نمایش انتخاب کنید. از کلمه کلیدی در متن جایگزین عکس استفاده کنید.
ویدیو نیز نرخ ارتباط و جذابیت کاربری را برای مخاطبان افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا زمان بازدید، کاربر افزایش یابد و شما در موتورها جتسجو از رقیبان پیشی بگیرید. برای استفاده از ویدیو در سایتهای فروشگاهی سعی کنید از موارد مختصر و مفید کمتر از یک دقیقه بهره بگیرید و تصاویر محصول را هرچه واقعیتر، ساده و بدون فیلتر نمایش دهید.
شبکههای اجتماعی
از دیگر گزینههایی که وجه تمایز سئو سایت شما با دیگران خواهد بود؛ آیکونهای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی است. این قابلیت موجب تعامل بیشتر با مخاطبان و افزایش رتبه صفحه میشود و یک تبلیغ و اشتراک گذاری رایگان محصول توسط کاربر را هم به همراه دارد.
موارد زیر هنگام استفاده از آیکون شبکههای اجتماعی در سایت فروشگاهی بهتر است رعایت شوند. تعداد بازنشر در شبکههای اجتماعی در صفحه محصول ذکر نشود. شبکه اجتماعی به درستی انتخاب شود مثلا اگر مخاطب شما ایرانی است، از پلتفرمهایی مانند اینستاگرام که شناخته شدهتر است، استفاده کنید.
بودجه خزش
بودجه خزش همان میزان وقت اختصاص داده شده توسط موتورهای جستجو برای هر سایتی است. در این دریای شلوغ اینترنت، اقدام برای افزایش توجه موتورهای جستجو، منابع و قابلیتهای سرویس هاستینگ وبسایتتان، بودجه خزش را تعیین میکند؛ اما در کل، هر سایت و صفحهای میزان بودجه خزش مخصوصی دارد. پس بهتر است این بودجه برای صفحهها و مطالب اصلی که برای شما مهم است، استفاده شود.
برای سوق دادن بودجه خزش به سمت مدنظرتان، دسترسی موتورهای جستجو به بخشهایی که مهم نیستند را قطع کنید. لینکهایی که خطای سروردارند یا قابل یافتن نیستند و... را ترمیم یا حذف کنید. سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهید تا در زمان مشخص، مقدار بیشتری بودجه خزش مربوط به سایت شما شود.
کلام آخر
در رقابت دیده شدن محتوا همین رعایت نکات اساسی و چک لیست سئو میتواند سایت شما را در سطح سایتهای بزرگ قرار بدهد. البته مهم است که این فرایند به شکلی مستمر رعایت شود. یعنی همواره سئوی سایت چک شود. افزایش و بهینه سازی در آمارهای سرچ یک شبه رخ نمیدهد و سئوی سایت نیاز به مراقبت طولانی مدت دارد.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مهدی
سلام عذر میخام شما طراحی سایت هم انجام میدید؟ سایتی میخواستم در مربوط به دکوراسیون و فروش مبلمان راه اندازی کنم میشه براورد هزینه ان را بفرماید میخام مانند سایت های دکورانیک و اف دکور ، بشه هزینش حدودا چقدر میشه؟
717 روز پیش ارسال پاسخمدیر سایت
کاربر گرامی
714 روز پیش ارسال پاسخلطفا با شماره 02125917699 در ارتباط باشید.